Robeco vermogensbeheer

About the Robeco

Vermogens beheerde Robeco is één van Nederlands grootste vermogensbeheerders met een belegd vermogen van bijna driehonderd miljard euro.

Robeco werd in 1929 opgericht in Rotterdam door enkele zo genoemde Rotterdams havenbaronnen. De naam Robeco betekent: Rotterdams Beleggings Consortium. Ondanks dat het van origine een Rotterdams bedrijf is en ook het hoofdkantoor nog steeds in Rotterdam staat, is het inmiddels in Japanse handen. De laatste Nederlandse eigenaar van Robeco was de Rabobank, deze verkocht het in 2016 aan Japanse Orix.

Ondanks dat Robeco door vooral veel grote beleggingsfondsen wordt gebruikt om resultaten te halen, biedt Robeco ook de mogelijkheden aan kleinere beleggers om mee te doen aan fondsbeleggen. Dit houd in dat je als belegger kunt kiezen uit mandjes van aandelen en als deze aandelen dan stijgen, stijgt de waarde van het mandje en dus de waarde van je belegging.

Robeco biedt ook mogelijkheden aan voor kinderen om te beginnen met beleggen, dit noemen ze Robeco KIDS. Het voordeel hiervan is dat kinderen van jongs af aan vertrouwd raken met beleggen en sparen en daarmee hoopt Robeco ze natuurlijk als toekomstige klant in te lijven. Daarbij is natuurlijk ook de gedachte dat zowel studeren als het kopen van een eigen huis zonder vermogen in de toekomst steeds moeilijker zal worden. Robeco KIDS biedt hier een leuke handreiking aan om een kind vanaf jongs af aan te laten sparen en beleggen. Dit kan vanaf vijftig euro en ligt dus binnen het handbereik van veel ouders en geeft kinderen een kans op een betere financiële start in de toekomst.

Robeco One video

Plaats een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw beoordeling:

Prijs:

Service:

Kwaliteit:

Gebruiksvriendelijkheid:

Rating

8.5 Geweldig!

Specificaties

  • Robeco One
  • Robeco plus
  • Robeco zelf beleggen

Voordelen

  • Goede resultaten
  • Jaren lange ervaring