Plus500 betrouwbaar

Plus500 is een tradingsplatform die veel in het nieuws is en niet altijd positief, maar maakt dat Plus500 als tradingsplatform onbetrouwbaar? Nee, zeker niet. Plus500 bestaat als sinds 2008 en wordt door veel verschillende overheidsinstanties gecontroleerd. En Plus500 valt binnen de regels van de wet.

Wat maakt het dan dat zoveel mensen zeggen dat Plus500 oplichters zijn? Daarover kunnen we heel eerlijk zijn, veel mensen verliezen geld op Plus500 omdat ze met een te klein budget een veel te grote positie innemen. Plus500 geeft mensen de kans om met een relatief klein budget risico’s aan te gaan die daar niet bij passen. En zoals we allemaal weten, is hebzucht één van de zeven zondes waaraan mensen vaak ten ondergaan. Plus500 begrijpt dat en mensen missen de zelfbeheersing om klein te traden als ze een klein budget hebben.

Naar onze mening heeft Plus500 een zeer grote toegevoegde waarde in het landschap van tradingsplatform aanbieders. Ze geven juist de kleine trader de kans om eenvoudig de eerste stappen te doen. Het platform is goed te begrijpen, toegankelijk met een kleine inleg en de servicedesk en infobibliotheek is goed te bereiken.

Waar moet je op letten bij het traden met Plus500?

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn als je met Plus500 in zee gaat.

Ten eerste, zorg zelf voor een goede verhouding tussen het risico dat je aangaat en de hoeveelheid geld dat je hebt. Je hoeft geen gebruik te maken van de mogelijkheid om een enorme hefboomwerking toe te passen op je vermogen. Heb je honderd euro, zorg er dan voor dat je risico nooit groter is dan 10%. Groeit je vermogen naar duizend euro, verlaag dan zelfs je risico naar maximaal 1 of 2% per trade. Deze regel gaat niet alleen op voor het handelen met Plus500, maar eigenlijk voor het handelen op elk platform waarop je kan traden.

Ten tweede, lees de regels ééns goed door, veel mensen doen aan scalping, waarbij ze binnen enkele secondes de positie aangaan en weer verkopen. Dit is niet toegestaan op Plus500. Nu is scalping een manier van traden waarmee veel beleggers willen beginnen. Als dit voor jou ook geldt, dan is het beter een ander beleggingsplatform te kiezen dan Plus500.

Conclusie

Plus500 is een betrouwbaar beleggingsplatform waar je een account kunt openen. Zorg er voor dat je aan goed budgetmanagement doet en je aan de regels houdt die Plus500 heeft opgesteld. Als je dat doet, dan is er niets aan de hand.

72% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *