Hoeveel verdien je met beleggen?

Eigenlijk is dat dezelfde vraag als ‘hoeveel kost een auto?’. Je kan er niet direct antwoord op geven, maar toch gaan we het proberen voor je.

Laten beleggen

Als je laat beleggen met een focus op de lang termijn, dan mag je een rendement verwachten van rond de 4-8% per jaar, met uitschieters naar boven en naar beneden. Laten beleggen, wordt gezien als één van de meest veilige manieren om je vermogen te laten groeien in tijden dat je bij de bank echt niets meer krijgt voor je spaargeld.

Als je laat beleggen, denk dan ook eens aan beleggingsfondsen, deze worden door veel verschillende partijen aangeboden en zorgen voor zowel een goede opgaande lijn als een stukje bescherming mocht één van de aandelen zaken uit een fonds.

Zelf beleggen

Ga je zelf beleggen in aandelen, dan bespaar je de beleggingskosten van 1-3% en zal je daarmee je rendement ophogen. Echter wordt je risico ook groter en is het mogelijk dat terwijl je op vakantie bent, de koers van een bepaald aandeel instort en dat jij er pas na de vakantie achter komt dat je beleggingsportefeuille dik in de min staat.

Mocht je toch zelf willen beleggen, denk dan ook hier eens aan fondsbeleggen. Dat kan zowel een fonds zijn die de AEX volgt, als een fonds die zich richt op een markt, zoals tech, food of automotive.

Daytraden

Bij daytraden kan je 1% per dag verdienen, met uitschieters naar boven en naar beneden. Echter door de uitschieters naar beneden te beveiligen, kan je zo het maximale verlies incalculeren. Daytraden is voor mensen die de rust kunnen bewaren en een scherp oog hebben voor wat er aan zit te komen. Ondanks dat er veel mensen zijn die geld verliezen bij het daytraden, zijn er legio voorbeelden van succesvolle daytraders.

Opties

Het beleggen in opties kan zeer interessant zijn en voor een goed rendement zorgen. Er zijn veel voorbeelden te noemen van optiehandelaren die rendementen maken van tientallen procenten per jaar. Echter elke keer als je een optie koopt, bestaat de mogelijkheid dat je dat bedrag in zijn geheel verliest. Het voordeel is wel dat je bij het aangaan van een optie contract je direct op de hoogte bent van je maximale verlies.

Conclusie: er valt niet te zeggen wat je verdient met beleggen. Echter is er goed geld mee te verdienen. Of je het nu laat doen of zelf doet, die keuze is aan jou. Echter staat één ding vast, beleg je niet, dan zal je vermogen zeker niet groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *