Hoe werkt een vermogensbeheerder?

Geld verdienen kan op verschillende manieren. Een methode om geld te verdienen, is door geld te beleggen. Je kunt dit zelf doen, maar het is ook mogelijk dit uit te besteden aan een externe partij. Als je niet constant met je beleggingen bezig wilt zijn, dan kun je ervoor kiezen om een vermogensbeheerder in te schakelen. Hoe werkt een vermogensbeheerder precies en waar let je op bij je keuze voor een vermogensbeheerder? Je kunt er hier alles over lezen.

Wat doet een vermogensbeheerder?

Een vermogensbeheerder neemt namens jou aan- en verkoopbeslissingen omtrent je geld. Dit kan bijvoorbeeld worden belegd in obligaties, aandelen of een mix van bepaalde beleggingen Dit is natuurlijk een kostbare klus en daarom besteed je deze niet uit aan de eerste beste vermogensbeheerder. Veelal leg je een bedrag in vanaf € 50.000,-. Dit verschilt een beetje per beheerder. Het doel van de vermogensbeheerder is natuurlijk om een aantrekkelijk rendement te behalen op het geld dat jij inlegt. Jij betaalt desbetreffende persoon hiervoor een bepaalde beloning. Dit wordt van tevoren afgesproken met een vermogensbeheerder.

Waarom je kiest voor een vermogensbeheerder

Wil je een aantrekkelijk pensioen voor later, je aandelen goed verkopen of het rendement op je gespaarde geld verhogen? Dan is je vermogen laten beheren door een vermogensbeheerder een slimme keuze. Als je geen tijd hebt om voortdurend met het beheren van je vermogen bezig te zijn, kun je dit ook laten doen door een goede vermogensbeheerder. Deze persoon weet precies hoe en wanneer te handelen zodat het beste rendement wordt behaald. Uiteraard bepaal je van tevoren welke risico’s je wilt nemen of hoever je daarin wilt gaan. Dit wordt gedaan aan de hand van een risicoprofiel.

Tips bij je keuze voor een vermogensbeheerder

Bij de keuze voor een vermogensbeheerder is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo dient desbetreffende persoon te beschikken over een AFM vergunning. Dit betekent dat je geld wordt beheerd op een zorgvuldige manier conform de regels van de overheid en financiële sector. Verder is het belangrijk om te letten op de kosten die in rekening worden gebracht bij het beheren van je geld en of een vermogensbeheerder is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (KiFid). Heb je een goede vermogensbeheerder kunnen vinden? Dan zie je het rendement op je belegde geld zeker toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *