Handelen in Bitcoins

De Bitcoinshype van eind 2017 is nu een beetje voorbij en honderdduizenden mensen zijn uitgestapt met een flink verlies, maar betekent dit nu dat er niets meer te verdienen is met het handelen in Bitcoins of andere cryptovaluta? Integendeel, juist door de enorme fluctuatie van de koersen ligt het geld voor het oprapen bij het handelen in Bitcoins, tenminste, als je weet wat je doet en je niet bang bent om de achtbaanrit van je leven te maken.

Als we praten over het handelen in Bitcoins, dan hebben we het over het in- en uitstappen en het liefst op dezelfde dag. Je gaat dus daytraden in Bitcoins waarbij je soms slechts enkele minuten een positie zal innemen in Bitcoins. Tenzij je er natuurlijk van overtuigd bent dat de koers van de Bitcoin de komende jaren zal doorstijgen naar 1.000.000$. Dan zou ik zeggen: koop er zoveel mogelijk en houd ze vast. Maar omdat de koers en de toekomst van de Bitcoin eigenlijk niet te voorspellen is op lange termijn, lijkt het ons verstandiger om juist naar de kortetermijn opties van de Bitcoin te kijken en daar je winst te pakken.

Wat maakt Bitcoins aantrekkelijk?

Wat maakt het nu precies zo aantrekkelijk om in Bitcoins te handelen? Ten eerste is het de fluctualiteit, wat betekent dat per dag de munt van boven naar beneden gaat en weer terug en dat wel tien keer per dag. Als jij in staat bent op het juiste moment in te stappen, dan kan je binnen een korte periode zo tien procent pakken op één trade in Bitcoins. Het tegenovergestelde kan dus ook gebeuren. En daarom is het ook hier belangrijk om eerst iets meer te weten te komen waarom de Bitcoin en andere cryptovaluta eigenlijk omhoog of naar beneden gaan.

Eén van de redenen is koersmanipulatie, iets dat verboden is bij aandelen, opties en fondsen. Het is wel mogelijk en niet verboden bij het handelen in cryptovaluta. Dit komt omdat de handel in Bitcoins geen toezichthouder heeft en niet gereguleerd wordt door overheden. Hoe werkt deze koersmanipulatie dan precies? Voordat je een order plaatst, kan je interesse aangeven, en als deze interesse groot is, zal dat een effect hebben op de koers van de Bitcoin en zal deze stijgen. Nog voordat er daadwerkelijk gehandeld is. Wordt daarna de interesse ingetrokken, dan zal kort daarna de koers weer naar beneden worden getrokken. Zonder dat er dus daadwerkelijk gehandeld werd in Bitcoins, steeg en daalde de koers. Dit noemen we koersmanipulatie.

Dit zijn de momenten die jij als kleine cryptobelegger wil zien en waar je gebruik van wil maken. Het moment dat het volume en de vraag opeens toe lijken te nemen, stap je in, om op het moment dat de vraag en volume beginnen af te vlakken, weer uit te stappen. Deze interesse-explosie kan enkele secondes tot enkele uren duren en vergt je volledige concentratie. Echter doe je het goed, dan is het handelen in Bitcoins een zeer lucratieve manier daytraden, waarmee je zeker niet de eerste zal zijn die gebruik maakt van de kansen die de handel in Bitcoins biedt.

Let wel op, het beleggen in Bitcoins is niet zonder risico en de mogelijkheid bestaat dat je, zeker in de beginfase, meer zult verliezen dan je zal verdienen.

Reacties

  1. Beleggen

    Interessant artikel over beleggen in bitcoin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *