Brokers vergelijken? Hier de beste online brokers in Nederland (2024)

Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

DeGiro

Goedkoop aandelen kopen

Grote community van traders

Opties, futures, turbos

9.6 Geweldig!

eToro

Hoogstaand platform

Aandelen

Ook goud, olie en valuta

Copytrading

8.9 Top!

74% van de particuliere CFD-rekeningen verliest geld

Saxobank

Meerdere platformen

Drie beleggingspakketten

Opties, shorts

8.5 Goed!

Easybroker

Voordelig

Nederlandse partij

Groot aanbod

8.2 Top!

Bux Zero

Zonder commissie

Beperkt aanbod

Via mobiele app

7.9 Goed!

ABN AMRO Zelf beleggen

Grote bank

Rekeningen onder 1 dak

Duurzaam beleggen

7.6 Prima

CFD Brokers 

Plus500

Groot aanbod CFD

Voor ervaren traders

Kleine spreads

Let op: 72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

AvaTrade

Forex & CFD handel

Gebruiksvriendelijke app

Wereldwijd gereguleerde broker

Let op: 72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

NAGA

Aandelen & CFD’s

Social trading platform

Lage fees

Let op: 72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Cryptocurrency brokers

Bitvavo

Gebruiksvriendelijke interface

Max. 0,25%. trading fee

150+ digitale activa

Coinbase

Coinbase app

Hoge fees

Verzekering tot max. $250.000

Binance

Grote crypto selectie

24/7 support

Lage fees

LiteBit

Grote crypto selectie

24/7 support

Lage fees

Satos

Snel handelen

Veilig en vertrouwd

Geen account nodig

BTCDirect

32 crypto’s

Gratis account openen

DNB registratie

De beste online brokers en handelsplatformen voor aandelen en crypto’s

De beste online brokers voor aandelen kopen

Het beleggen in aandelen gebeurt al eeuwen. Waar het voorheen nog gebeurde op een fysieke beurs, is dit sinds de eind jaren negentig verschoven naar een online beurs. Je hoeft dus niet meer naar een daadwerkelijk pand in Amsterdam te gaan om te kunnen beleggen. Nu open je je browser en ben je met een paar klikken al eigenaar van aandelen. Fijn wel.

Aandelen kopen doe je via een online broker. Je kunt een broker zien als een makelaar, die het kopen en verkopen van aandelen via het internet mogelijk maakt. Op deze manier kun je vanaf elke locatie dan ook een order plaatsen, je huidige portefeuille inzien en eventuele wijzigingen aanbrengen. Daarnaast zijn veel online brokers ook nog eens kosteneffectief.

Hoe kies ik de broker die bij mij past?

Een online broker heb je dus nodig om te kunnen beleggen. Voordat je een keuze gaat maken voor een broker, moet je jezelf eerst afvragen wat voor belegger je eigenlijk bent. Ben je van plan om dagelijks te handelen in aandelen? Dan is het slim om te kijken naar brokers met lage transactiekosten. Je bent immers van plan veel transacties per dag uit te voeren en het is dan zonde om elke keer veel te moeten betalen. Beleg je liever een aantal keer en vooral voor lange termijn? Dan hebben transactiekosten geen zwaarwegend belang. Het is dan juist belangrijk dat je een betrouwbare partij hebt dat je aandelen in beheer houdt. Denk bijvoorbeeld aan een bank waar je ook eventueel je bankrekening hebt.

Ongeacht welke broker je kiest, is het belangrijk dat je goed kijkt of de desbetreffende broker ergens geregistreerd en gereguleerd wordt. Kijk tevens ook hoe een broker de gelden van zijn klanten verzekerd; dit zegt vaak ook al veel. Je wilt natuurlijk niet dat al je geld weg is zodra een partij failliet is.

Omdat er inmiddels zoveel online brokers op de binnen- en buitenlandse markt te vinden zijn, hebben we hieronder een lijstje opgesteld met, op dit moment, goede brokers. Hopelijk kun je zo een goede keuze maken.

DEGIRO

degiro-beleggen

Handelsplatform DEGIRO werd in 2008 opgericht door vijf medewerkers van Binckbank. Ze startte DEGIRO met als missie het goedkoopste handelsplatform van Nederland te worden. Inmiddels zijn we bijna 14 jaar verder, is DEGIRO een van de meest gebruikte online brokers van Nederland en zijn ze al meerdere uitgeroepen tot de beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

DEGIRO is transparant in haar kostenopzet, biedt lage tarieven en een vaste kostenstructuur zodat ze beleggen toegankelijk maken voor iedereen. Zo betaal je voor het handelen op de Euronext Amsterdam €2 per order en voor opties en futures €0,75. Daarbij heeft DEGIRO onlangs ZERO geïntroduceerd op de grootste beurzen. Hierdoor kun je commissie-vrij handelen op Amerikaanse aandelen en veel ETF’s.

Het platform van DEGIRO heeft een gebruiksvriendelijke interface en is eenvoudig in gebruik. Tevens kun je al met een klein bedrag instappen. Dit alles maakt dat DEGIRO een goede broker is voor beginners.

Ook wat betreft veiligheid zit je bij DEGIRO goed. Zo maakt DEGIRO gebruik van een aparte juridische entiteit (SPV) om het vermogen van haar klanten te scheiden. Zo kunnen eventuele schuldeisers bij faillissement niets verhalen op het vermogen van hun klanten. Bovendien is het geld dat wordt gestort op een DEGIRO geldrekening beschermd tot een bedrag van €100.000. DEGIRO staat tevens ook onder supervisie van de Duitse financiële toezichthouder, onder indirect toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB), onder integriteitstoezicht van De Nederlandsche Bank en onder gedragstoezicht van de AFM.

eToro 

Platform broker etoro

eToro is een sociaal beleggingsplatform voor aandelen, CFD’s, crypto’s, indexen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s. De kracht van eToro zit ‘m in het feit dat het platform een heel sociaal aspect heeft. Zo kunnen gebruikers handelsstrategieën plaatsen op hun eigen profiel en kunnen zij contact maken met andere handelaren. Daarnaast biedt eToro ook de functies CopyTrading en CopyPortfolio’s. Met CopyTrading kun je de transacties van andere goed presterende handelaren inzien en kopiëren. Hierdoor komen deze transacties ook direct te in je eigen portefeuille. Met CopyPortfolio’s kunt u een hele portefeuilles kopiëren. In deze portefeuilles worden verschillende financiële activa gebonden.

Bij eToro kun je commissie-vrij beleggen in aandelen. Tevens profiteer je ook van geen uitgifte- en beheerkosten. Je betaalt wel een fee voor short gaan, posities met een hefboom en handelen in crypto’s (spreads). Ook betaal je kosten voor geldopnames ($5) en kosten voor inactiviteit ($10 per maand, na 12 maanden).

Je kunt eToro ook eerst uitproberen aan de hand van een gratis demo account met $ 100.000 aan virtueel geld.

Saxo Bank

SaxoInvestor-platform

Per 1 juli 2021 zijn alle klanten van Binckbank overgezet naar het platform van het Deense bedrijf Saxo Bank. Bij Saxo Bank kun je beleggen in 40.000 financiële producten van 36 beurzen wereldwijd en heb je toegang tot meerdere platformen. Zo kunnen beginners kiezen voor SaxoInvestor en voor de actieve en meer ervaren beleggers biedt Saxo Bank de SaxoTraderGO. Als laatst kun je ook nog kiezen voor SaxoTraderPRO. Dit het een volledig aanpasbaar platform met professionele functionaliteiten voor traders.

Saxo Bank is transparant over haar tarieven. Zo biedt Saxo Bank drie verschillende pakketten aan. Er is in één oogopslag te zien welke tarieven voor welk pakket gelden. Green voor de allround belegger, Blue voor de actieve belegger en Black voor daytraders.

Saxo Bank is volledig gereguleerd en houdt zich aan de wettelijke voorschriften in 15 rechtsgebieden en heeft een bankvergunning in o.a. Nederland. De bankvergunning in Nederland staat onder het Nederlands Depositogarantiestelsel. Hierdoor zijn je tegoeden verzekerd tot een maximum van €100.000 per persoon.

Easybroker

Easybroker mobile app

EasyBroker is een Nederlandse broker die in 2014 is opgericht. Met Easybroker heb je toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Je kunt beleggen via de klantenportal op de browser op via de mobiele app.

Hoewel het niet mogelijk is om commissie-vrij te beleggen in aandelen bij Easybroker, bieden ze wel transparantie tarieven. Deze tarieven zijn eenvoudig te vinden op hun website. Zo beleg je al in aandelen vanaf €3 (bodemprijs).

Easybroker heeft sinds 2015 zijn vergunning en is onder toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. Tevens is InteractiveBrokers de voornaamste partner van Easybroker. Daarmee staat je geld en belegde vermogen altijd op jouw naam op een gescheiden bank- en bewaarrekening bij een systeembank. Zo kan niemand aanspraak maken op je belegde vermogen.

BUX Zero

Bux Zero is een van de snelst groeiende neobrokers in Europa, die zich richt op de beginnende jongere generatie belegger. Het maakt het handelen in aandelen en ETF’s laagdrempelig en eenvoudig. Je ziet duidelijk dat het platform is ontworpen door een talentvolle UX designer. Veel simpeler en speelser dan dit wordt het namelijk niet en dat is precies de bedoeling. Wel zijn de handelsmogelijkheden redelijk beperkt en zijn er amper analysemogelijkheden.

Bovendien is Bux Zero ook erg betaalbaar. Geld storten en opnemen kosteloos en beleg je zonder commissies in aandelen en ETF’s bij Bux Zero. Je betaalt enkel €1 voor Marktorders en Limietorder op EU aandelen en ETF’s.

Bux Zero wordt gereguleerd en staat onder toezicht van de AFM. Daarbij staat je geld veilig bij ABN AMRO Clearing en onder de voorwaarde van het DGS is je geld beschermd tot €100.000.

Bux heeft naast BUX Zero nog twee andere platformen, namelijk; BUX Crypto en BUX X.

ABN AMRO

dealing room abn amro

De ABN AMRO is een grote bank en dat geeft over het algemeen een grote zekerheid. Daarnaast is het extra interessant om bij ABN AMRO te beleggen wanneer je hier al een betaalrekening hebt. De beleggingsrekening van ABN AMRO is altijd direct gekoppeld aan je betaalrekening, dus dit maakt het overschrijven tussen de rekeningen zeer eenvoudig en snel.

Als je zelf wilt beleggen bij ABN AMRO heb je twee mogelijkheden; Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus. Met Zelf Beleggen Basis heb je keuze uit meer dan 200 beleggingsfondsen, meer dan 270 aandelen en meer dan 70 ETF’s. Ook heb je geen vaste kosten en geen transactiekosten op beleggingsfondsen. Bij Zelf Beleggen Plus heb je keuze uit meer dan 40.000 beleggingsproducten, zijn de vaste kosten € 4 per maand en geniet je van lagere transactiekosten.

Hoewel de zekerheid van een bank erg fijn is, zitten er ook enige kanttekeningen aan. Zo moet je eerst klant zijn bij ABN AMRO en een betaalrekening openen voordat je hier kunt gaan beleggen. Daarbij zijn de transactiekosten over het algemeen erg hoog en daarbovenop betaal je ook nog eens een percentage van de waarde van je beleggingsportefeuille.

Wat is CFD en hoe kies ik een CFD broker?

Beleggen in CFD is over het algemeen risicovoller dan beleggen in aandelen. De winsten maar ook de verliezen kunnen sneller oplopen. Maar liefst 72% van de beleggers verliest geld met CFD. Maar wat is CFD dan precies? CFD is een afkorting van Contract For Differences, ook wel: ‘’Overeenkomst voor Verschillen’’. We snappen dat dit misschien nog steeds een beetje vaag klinkt. Je moet het zien als het volgende: stel je wilt brood kopen waarvan de prijs vandaag €3 is, maar je hebt eigenlijk het brood pas volgende week nodig en bent bang dat de prijs volgende week €4 zou zijn. Met CFD zou het dan mogelijk zijn om een contract af te sluiten voor dat risico. Als de koers dan inderdaad zou oplopen naar €4, krijg je het verschil van €1 uitbetaald. Maar als de koers de andere kant opgaat en vervolgens zakt naar €2, zal jij het negatieve verschil moeten betalen.

Een CFD broker kiezen

Het kiezen van een goede CFD broker is erg belangrijk omdat je ‘t jezelf zo gemakkelijk mogelijk wilt maken. Daarbij wil je natuurlijk ook gewoon vertrouwd en snel handelen. Bij het kiezen van CFD broker moet je, net als bij het kiezen van een ‘gewone’ broker, letten op een aantal punten. Kijk naar de veiligheid en toezicht, kosten, betrouwbaarheid, licenties en customer support. Bij het opstellen van onderstaande brokers hebben we ook naar deze punten gekeken. Daarbij willen wij gezegd hebben dat de onderstaande brokers maar een enkele zijn uit het grote aanbod van CFD brokers.

Plus500

PLUS500 main desktop

Plus500 is onder de CFD brokers een bekende, innovatieve en betrouwbare speler. Het platform van Plus500 heeft aan aanbod van meer dan 2000 handelsinstrumenten en biedt geavanceerde hulpmiddelen en functies om rekeningen te beheren. Als je er even niet uitkomt, kun je gebruik maken van de 24/7 ondersteuning.

Wat Plus500 ook een aantrekkelijke broker maakt is dat de meeste van haar diensten gratis zijn en dat ze transparant zijn over de kosten die zij wel rekenen. Je zult dus nooit onverwachte kosten tegenkomen. Er wordt niets in rekening gebracht voor stortingen, CFD aandelenprijzen, openen en sluiten van handelsverkeerd, roll-over van je positie, dynamische grafieken en real time forex noteringen. Je betaalt vaak alleen kleine spreads.

Plus500 is geautoriseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission. Tevens zal Plus500CY Ltd je vermogen op een gesegregeerde basis houden.

AvaTrade

Web platform avatrade

AvaTrade bestaat al sinds 2006 en is inmiddels goedgekeurd in zeven rechtsgebieden. HEt karakter van AvaTrade schuilt achter de combinatie van gebruiksvriendelijkheid en een solide financiële basis. AvaTrade heeft een aanbod van meer dan 250 instrumenten waaronder cryptocurrencies. Tevens biedt AvaTrade 24/7 klantenservice aan in meerdere talen.

AvaTrade biedt meerdere handelsplatformen zodat elke type handelaar zich thuis voelt. Hiermee kunnen handelaars ervoor kiezen om of handmatig of geautomatiseerd te handelen. Iedere handelaar kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van de AvaTradeGO app; hiermee kun je onderweg of van welke locatie dan ook handelen.

Je hoeft niet bang te zijn dat AvaTrade een scam is: ze hebben inmiddels zes vergunningen in vijf continenten.

NAGA

NAGA web & app

CFD broker NAGA is, kijkend naar dit lijstje, een jonge speler. NAGA is in 2015 opgericht en is een professionele nieuwkomer. NAGA is een neo-broker die wordt aangedreven door een sociaal netwerk. Naga streeft er naar een alles-in-één oplossing voor financiën te bieden. NAGA combineert content, influencers, trading, digitale assets en betalingen binnen één app met één sign up, alles cross-platform. Beleggen in aandelen is gratis. Je betaalt echter wel conversiekosten van 0,5% bij geldstortingen en $10 voor geldopnames.

NAGA heeft een ruim aanbod aan beleggingsproducten waaronder CFD’s en crypto. De crypto die je hebt aangeschaft kun je ook bewaren in een crypto wallet. Verder is het bij NAGA ook mogelijk om de handelsstrategieën van andere top handelaren te kopiëren. Dit is top voor wanneer je een beginner bent of liever niet veel tijd wilt stoppen in beleggen.

NAGA is een handelsmerk van NAGA Group AG dat op zijn beurt weer wordt geëxploiteerd door NAGA Markets Ltd. NAGA Markets Ltd wordt door door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) geautoriseerd en gereglementeerd.

crypto handelsplatformenDe beste handelsplatformen voor cryptocurrency

Toen 12 jaar geleden de Bitcoin uitkwam, vonden de meesten dit erg gek. We wisten niet goed wat het nou precies was en wat we ermee aan moesten. Een aantal jaar later kwamen er steeds meer coins de markt op en inmiddels bestaan er zo een duizenden crypto’s. En ook steeds meer grote bedrijven zoals PayPal en Twitch accepteren sommige cryptocurrencies als betaalmiddel.

Crypto’s worden steeds minder een ‘vaag verhaal’ en toegankelijk voor het ‘gewone’ publiek. Daarnaast is er dus ook steeds meer mogelijk met crypto’s. Het is dan ook niet heel gek dat steeds meer mensen in crypto’s stappen; de populariteit van het handelen in crypto’s is in een korte tijd enorm gestegen. Tijd dus om eens bij geschikte brokers stil te staan!

*Let op: crypto is een speculatieve belegging, het is extreem volatiel en ervaart hoge prijsschommelingen. Je kunt je volledige inleg verliezen.

Wat is een crypto exchange?

Het handelen in crypto doe je in sommige gevallen, net als bij aandelen, via een broker. Maar de meesten maken gebruik van een exchange platform. Een cryptocurrency exchange biedt een online platform voor kopers en verkopers die cryptocurrencies met elkaar verhandelen. Dit doen zij dan op basis van de huidige marktprijs. De exchange, of ook wel ‘beurs’, treedt dan op als tussenpersoon en vraagt voor deze dienst een bepaalde vergoeding.

Op een crypto exchange is het mogelijk om op twee manieren te handelen. Je koopt crypto’s voor fiduciair geld of je verhandeld onderling de verschillende crypto’s. Denk aan Bitcoin inruilen voor Ethereum.

Belangrijke punten om op te letten 

Bij het kiezen van de beste cryptocurrency exchange, is het belangrijk om te kijken naar de ondersteunende currencies, commissies en fees, opnamemogelijkheden, customer support en veiligheid. Ook heb je er baat bij als het platform makkelijk te gebruiken is en beschikt over een gebruiksvriendelijke interface. Bij het vaststellen van dit lijstje, hebben wij ook naar deze punten gekeken.

Bitvavo

Bitvavo app

Het Bitvavo platform werd pas in 2018 gelanceerd maar is een van de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchanges van Nederland.

Via de handige mobiele app, kun je bij Bitvavo handelen in meer dan 150 digitale valuta en geniet je van transparante handelskosten (0,03% tot 0,25%). Tevens is het ook heel eenvoudig om cryptocurrencies aan te schaffen gezien Bitvavo acht verschillende betaalmethoden ondersteunt. Wil je het geld weer opnemen? Nederlandse bankrekeningen ontvangen het bedrag binnen één werkdag en buitenlandse bankrekeningen binnen twee werkdagen.

Bitvavo biedt twee verschillende interfaces. Beginners kunnen gebruik maken van een basis interface en de ervaren handelaar kan kiezen voor een geavanceerde interface. Deze tweede interface biedt onder andere uitgebreide handel grafieken en een gevisualiseerd orderboek.

Ook qua veiligheid scoort Bitvavo hoog. Zo voldoet Bitvavo aan alle relevante wetgevingen en staat het geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Daarbij werkt Bitvavo ook samen met twee custody partijen, zodat het merendeel van haar digitale valuta in ‘cold wallets’ kan bewaren. Tevens hebben zij ook een afzonderlijke stichting opgericht, Stichting Bitvavo Payments, om de gebruikers tegoeden veilig te stellen.

Coinbase

Coinbase-dashboard

Coinbase is van origine een Amerikaanse bedrijf, opgericht in 2012 en exploiteert een cryptocurrency exchange platform. Het platform van Coinbase is uiterst gebruiksvriendelijk waardoor de drempel voor het handelen in cryptocurrency aanzienlijk verlaagd wordt. Ben je een ervaren handelaar en heb je toch liever een iets geavanceerder platform? Dan kun je eventueel kiezen voor Coinbase Pro.

Bij Coinbase handel je in iets meer dan 100 cryptocurrencies, met trader fees tussen de 0,04% en 0,50%. Daarbij is het ook mogelijk om dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse aankopen in te plannen. Verder wordt 98% van de activa van klanten offline opgeslagen en wordt de opslag ondersteund door digitale en papieren back-ups. Daarbij onderhoudt Coinbase ook een cryptoverzekering en alle geldsaldo in USD worden gedekt door een FDIC-verzekering, tot een maximum van $250.000.

Enige kanttekeningen: de fees van Coinbase kunnen aardig oplopen bij coinbase en ook de support is niet altijd even best.

Binance

Binance mobile app

Het cryptocurrency exchange platform van Binance werd pas in 2017 opgericht maar kreeg het voor elkaar om al binnen zes maanden na oprichting het grootste handelsplatform te worden. Het platform richt zich sterk op de handel van altcoins (= alle crypto’s buiten Bitcoin). Naast dat Binance een exchange platform exploiteert, heeft het ook nog eens een eigen coin, de Binance Coin (BNB).

De interface van Binance is redelijk gebruiksvriendelijk maar toch loop je hier en daar tegen geavanceerde tools en grafieken aan. Daarom is Binance een geschikte optie voor meer gevorderde handelaren en mensen die willen beleggen in minder bekende altcoins.

Over het algemeen zijn de trading fees redelijk laag. Deze zijn momenteel vastgesteld op 0,1%. Maar de fees per uitbetaling is verschillend per munten.

Hoewel Binance een van de grootste handelsplatformen is, staan zij nog niet geregistreerd bij de DNB. Verder is het uit de website ook niet makkelijk af te leiden wat zij doen om de veiligheid te waarborgen.

LiteBit

LiteBit app

LiteBit is een Nederlandse crypto broker en biedt een aanbod van meer dan 60 cryptocurrencies. In 2019 en 2022 zijn zij ook verkozen tot de ‘Beste Crypto Broker’. Traden in crypto’s doe je eenvoudig via de gebruiksvriendelijke mobiele LiteBit app. Hier vind je ook je ingebouwde wallet. LiteBit is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Let wel op: LiteBit is sinds de oprichting in 2013 al drie keer gehacked.

Je kunt eenvoudig betalen met iDEAL, creditcard en Bancontact. En als je je geld wilt terugstorten, kan het 1 tot 2 werkdagen duren voordat het bedrag op je rekening is bijgeschreven. Het terugstorten van gelden brengt wel fees met zich mee.

Satos

Satos logo

Satos is een handelsplatform voor cryptocurrency dat naar eigen zeggen een service en security first mentaliteit. Zo kun je acht uur per dag, zeven dagen per week gebruikt maken van de support indien nodig. Verder beheert Satos ook geen gelden van hun klanten; je koopt en verkoopt crypto’s vanuit je eigen wallet. Op deze manier ben je niet afhankelijk van Satos wat betreft de veiligheid. Je hebt dus ook geen account nodig.

Bij Satos koop en verkoop je op dit moment enkel Bitcoin, Litecoin, Ripple, Ethereum en Bitcoin Cash. Het is dus een gering aanbod.

BTC Direct

BTC Direct app

Toen BTC Direct in 2013 werd opgericht, was het enkel alleen nog mogelijk om Bitcoin via dit handelsplatform aan te schaffen. Inmiddels is het mogelijk om te handelen in meer dan 30 coins. Wel is het goed om te weten dat BTC Direct geen stortingen of opnames in Bitcoin of andere activa toelaat.

De aangeschafte activa wordt door BTC Direct offline bewaard maar je kunt ook je coins bewaren in een hardware wallet. Zo houd je je crypto’s spaarpot veilig. Je kunt zo een hardware wallet aanschaffen via de BTCDirect webshop en kunt het ook koppelen aan de BTC Direct rekening.

BTC Direct is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.