Lemonade (LMND) beursgang 2020

Lemonade is een vrij nieuw Amerikaanse verzekeringsmaatschappij die aansprakelijkheids- en inboedelverzekeringen aanbiedt in veel staten in de VS, Frankrijk, Duitsland en Nederland sinds 2015. Tevens is Lemonade bezig met het uitbreiden naar heel Europa. Volgens Lemonade hebben zij een ander verzekeringsmodel dan de traditionele verzekeraars. Lemonade neemt een vast percentage van de premie en doneert het overgebleven geld aan een goed doel waar de klant voor kiest. Dit doet Lemonade jaarlijks onder het nom van ‘’Giveback’’. Sociale impact speelt een grote rol bij Lemonade en onder andere daardoor is Lemonade sinds mei 2016 een Public Benefit Corporation en heeft het als een van de weinig verzekeringsmaatschappijen een B-corporatie certificering. 

Claims en alle overige vragen worden bij Lemonade opgelost door een speciale chatbot, die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. In 2016 vestigde de chatbot zelfs een wereldrecord door de claim in drie seconde te bekijken, goed te keuren en te betalen (economist).

Beursgang

Op 1 juli 2020 trad Lemonade voor het eerst op de beurs van New York (NYSE) met een IPO van $29 per aandeel dezelfde dag was de beurskoers gestegen naar $69,41 sluitingsprijs per aandeel. Met deze cijfers had Limonade een van de beste Amerikaanse IPO-debuten van 2020. Vandaag de dag staat de beurskoers op $122 per aandeel en heeft Lemonade een beurswaarde van $5.759 miljard. 

lemonade business insider

Bron: business insider
Zie hier de koersontwikkeling van Lemonade vanaf IPO tot aan nu (07/2020 – 12/2020)