Inari Medical (NARI) beursgang 2020

Inari Medical is een bedrijf afkomstig uit een andere sector dan de andere twee eerder genoemde beursgenoteerde bedrijven. Inari Medical, uit Californië en opgericht in 2012 door Bob Rosenbluth, is een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van commerciële medische producten voor de behandeling en transformaties van het leven van patiënten die lijden aan veneuze ziekten. Op dit moment biedt Inari twee producten aan; de ClotTriever en FlowTriever. Deze twee producten zijn ontwikkeld met in het achterhoofd dat de beste manier om veneuze trombo-embolie te behandelen en de levenskwaliteit te verbeteren, is om de bloedstolsel veilig en effectief te verwijderen. 

Het ClotTriever is een apparaat dat gebruikt wordt voor de behandeling van patiënten met diepe veneuze trombose. Het apparaat vangt en verwijdert de grote stolsels uit grote perifere vaten zonder dat er trombolytische middelen nodig zijn. FlowTriever is het eerste mechanische trombectomie apparaat voor longembolie. Het vangt en verwijdert stolsels en stolsel druk van grote vaten. 

Beursgang

Ook Inari Medical had net als Lemonade, een goede eerste dag op de beurs. Op 22 mei 2020 trad Inari Medical op de Nasdaq-beurs met 8.20 miljoen aandelen met een IPO van $19 per aandeel. De IPO werd in eerste instantie van $14 verhoogd naar $16. Daarna werd deze geschat tussen de $17 en $18 maar uiteindelijk is de IPO gestart op $19. De eerste verkochte aandeel was al met 117% gestegen op de IPO-prijs van $19 naar $41,30. 

Vandaag de dag (23/12/2020) staat de beurskoers op $82 per aandeel en heeft Inari Medical een beurswaarde van ongeveer $3.90 miljard (Yahoo)

inari medical business insider

Bron: business insider
Zie hier de koersontwikkeling van Inari vanaf IPO tot aan nu (22/05//2020 – 23/12/2020)