ABOUT YOU beursgang 2021

Uit administratieve veranderingen blijkt volgens Wirtschafts Woche dat Zalando’s concurrent ABOUT YOU zich klaarmaakt voor een beursgang op de Frankfurt Stock Exchange (ticker: YOU). Zo is de juridische ondernemingsvorm verandert naar een n.v. en is er een raad van toezicht aangesteld. ABOUT YOU heeft dit nieuws ook zelf bevestigt. De eerste handelsdag van de Duitse modeketen zal, als alles volgens planning zal lopen, op 16 juni plaatsvinden. ABOUT YOU stelt de prijsklasse voor haar geplande notering vast op €21,00 tot €26,00 per aandeel. Daarmee hoopt ABOUT YOU een marktkapitalisatie te behalen tussen de €3,6 miljard en €4,4 miljard. 

Leidende wereldwijde modeplatform 

De wens van ABOUT YOU is om uiteindelijk het leidende wereldwijde modeplatform te worden. Naar de beurs treden speelt hierbij een grote rol. ABOUT YOU hoopt dan ook met de beursgang ruim 600 miljoen euro op te halen die de modeketen op zijn beurt weer wilt steken in het laten groeien van de internationale activiteiten. Daarnaast zullen de opbrengsten ook gebruikt worden om te investeren in een versnelde uitbreiding van de SaaS-service, versterking van de technische infrastructuur en distributiecentra. Mede-oprichter Tarek Müller zegt dat de beursgang tevens een belangrijke stap is in het realiseren van de wens 

ABOUT YOU zal ook nog aandelen aan institutionele beleggers en aan zittende aandeelhouders verkopen. Hiermee hoopt de modeketen een extra 400 miljoen euro op te halen. 

Over ABOUT YOU

ABOUT YOU momenteel beschikbaar in 23 Europese markten en is daarmee een van de grootst groeiende online modeketens in Europa. Zo heeft ABOUT YOU al meer dan 26 miljoen download van haar app sinds 2015 en heeft het een top 3 positie onder de shopping categorie in de Duitse iOS App Store heeft weten te bemachtigen. Zowel via de app als via de desktop versie biedt ABOUT YOU een gepersonaliseerde winkelervaring aan een duidelijke doelgroep, de digital natives. Zij hebben een hoge affiniteit met social media, digital marketing en branding en doen vaak impulsief hun mode aankopen. ABOUT YOU denkt dat deze doelgroep zeer aantrekkelijk is gezien de continue verschuiving van offline naar online dat onder andere gevoed wordt door het toenemende gebruik van smartphones. 

De modeketen ABOUT YOU is officieel opgericht in 2014 als dochteronderneming van Otto Group maar in 2018 veranderde de status naar die van een portfolio bedrijf. In datzelfde jaar werd het bedrijf gerangschikt als de vijfde grootste online fashion retailer in Duitsland en behoort ABOUT YOU, door een opgehaalde investering van 1 miljard dollar, tot de zogenoemde ‘unicorns’. Dit zijn tech startups die een marktkapitalisatie hebben van ten minste 1 miljard dollar. En dat zonder nog een beursgenoteerd bedrijf te zijn. 

De modeketen behaalde in 2020 een omzet van 1,2 miljard euro, dat is een omzetgroei van maar liefst 57% ten opzichte van het jaar daarvoor. De oprichters van ABOUT YOU verwachten dan ook dat de omzet in het lopende jaar weer met veertig a vijftig procent zal groeien. Winst blijft echter nog even uit voor ABOUT YOU. Het nettoverlies kromp van 8,7 naar 5,3 miljoen euro.