Beleggen voor beginners

Investeren is een uitstekende manier om welvaart te vergroten en online beleggen voor beginners hoeft echt niet eng en met hoge risico’s te zijn. Het is echter wel belangrijk dat je vooraf gaat leren beleggen. De beste manier om als beginner aan de slag te gaan met beleggen is voor iedereen anders aangezien iedereen een andere portefeuille bezit en wel of niet schulden heeft die nog moeten worden afgelost. Deze stappen zijn gefocust op beleggen voor beginners en zullen jou met zelfverzekerdheid aan jouw beleg avontuur laten beginnen.

1| Maak een budget 

Om te beginnen met beleggen, moet je eerst begrijpen hoeveel geld er binnenkomt en bepalen hoeveel er uitgaat. Voordat je een cent investeert, moet je eerst een maandelijks overzicht hebben gemaakt om te weten hoeveel geld je moet uitgeven om te overleven en hoeveel er na deze kosten nog overblijft. Over het algemeen kan je met een erg lage prijs een fortuin opbouwen als belegger. Als je eenmaal weet hoeveel je maandelijks nodig hebt om te besteden, kijk dan naar het verschil tussen dat en wat je werkelijk uitgeeft. Door dit te doen kom je erachter of je op bepaalde vlakken geld verspilt en dit gedrag kan je vanaf nu verminderen.

2| Creëer een noodfonds

Het wordt door experts aangeraden bij beleggen voor beginners om vooraf drie tot zes maanden aan uitgaven gespaard te hebben op een rekening die gemakkelijk toegankelijk is, zoals een spaarrekening. Als je niks hebt gespaard, begin dan met een bedrag van €1.000,- en ga vanaf daar verder. Door geen noodfonds te hebben, ben je bij wijze van spreken een halve stap verwijderd om alles te verliezen. Als je een baan verliest of plotseling ernstig ziek wordt dan redt een noodfonds jou uit te brand.

3| Betaal hoge rente schulden af

Als je nog schulden hebt lopen, zoals een creditcardschuld, dan is het belangrijk om je eerst te concentreren op het afbetalen van deze openstaande rekeningen. Het afbetalen van een studielening met 4% is minder zorgwekkend dan een schuld die een rente heeft van 17% of meer.

4| Bepaal je financiële doel

Er zijn veel doelen die kunnen worden bereikt door te investeren. Vooral bij beleggen voor beginners helpt een doelstelling met focus om je investering serieus te nemen. Een doel kan zijn dat je een passieve inkomstenstroom wilt creëren, maar het kan ook zijn dat je door beleggen een spaarpot wil laten groeien om later de studie van de kinderen mee te betalen. Dit zijn allemaal nuttige doelstellingen, maar de allerbelangrijkste is zorgen dat je begint te sparen voor een pensioen. Voor studie kun je vaak geld lenen bij de bank maar voor pensioen is deze hulp er niet. Investeren in je pensioen werkt het beste als je voldoende tijd neemt om te groeien binnen de beleggingsmarkt.

5| Open een beleggingsrekening

Het kan soms verwarrend zijn als je dezelfde rekening gebruikt voor beleggingsproducten en levensbehoeftes. Bij beleggen voor beginners lijkt dit misschien een onnodige zaak, maar zodra je belegging meer begint te groeien helpt dit enorm om overzicht te behouden. Het openen van een beleggingsrekening is geen investering van zichzelf, maar het dient als een plek waar je je investeringen mee vasthoudt. Je krijgt hierdoor zelfcontrole om regels op te stellen wanneer je deze rekening kan aanraken.

6| Betaal eerst jezelf

Bij beleggen voor beginners is er nooit sprake van een minimum vereist saldo. Dit is fantastisch voor degenen die klein beginnen, omdat je via deze manier jezelf kunt concentreren op het beetje bij beetje sparen. Zodra je op een stabiel punt bent geland kun je met een minimale investering al beleggen en kennis maken met investeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *