Beleggen met een klein bedrag

We hebben niet allemaal tienduizend euro klaarliggen om te gaan beleggen of traden. Maar dat hoeft ook helemaal niet, zelfs met honderd euro kan je beginnen te traden op tradingsplatformen die gericht zijn op de kleinere belegger en trader. Het klopt inderdaad dat je met honderd euro geen aandeel Apple of Facebook kan kopen, maar je zou kunnen denken aan het starten met traden in Forex of zelfs pennystocks.

De meeste beginnende traders beginnen klein. En het grootste voordeel van klein beginnen, is dat de eventuele verliezen te overzien zijn. Immers verlies je 40% op honderd euro dan lig je daar normaal gesproken niet een week wakker van. Was je echter begonnen met tienduizend euro en heb je daar 40% van verloren, dan ben je er echt een paar dagen en misschien wel weken goed misselijk van.

Op welk platform start je met een klein budget?

Denk aan platformen als Bux, Markets of Plus500, hier kan je terecht met een kleine inleg. Nu is Bux niet echt een beleggingsplatform en een beetje de vreemde eend in de bijt, maar doordat het zo super simpel is, is het prima om te starten. Markets en Plus500 zijn meer professionele platformen, met veel meer mogelijkheden en dat niet alleen voor de beginnende, maar ook voor de gevorderde belegger en trader.

Het uitkiezen van het juiste platform om te traden, is echt heel erg persoonlijk. Wij zelf hebben ook 5 tot 6 verschillende platformen  getest en geprobeerd voordat we de juiste gevonden hadden. Neem daar dus de tijd voor en begin altijd met speelgeld om de basisfuncties goed te begrijpen.

Strategie voor het beleggen met een klein budget

Er is niet één juiste strategie, maar er zijn wel een aantal factoren die je goed in de gaten moet houden. De belangrijkste is budgetcontrole. Handel niet boven je budget. Stel, je neemt een positie in, waarbij je verwacht dat de koers van de dollar zal stijgen en je per punt 10 dollar zal verdienen. Echter net op het moment dat je instapt, gebeurt het tegenovergestelde en de koers zakt 20 punten, dit betekend dat je in plaats van een leuke winst opeens 200 euro schuld hebt. Het systeem zal er normaal voor zorgen dat je geen schuld zal overhouden, maar de 100 euro ben je binnen een paar seconden kwijt.

Let daarom goed op wat je risico is bij je trade. Heb je een budget van 100 euro, kies er dan voor om te traden in aandelen, opties of munten die iets minder volatiel is en waarbij je risico minder dan 10% van het budget is. Dus mocht het misgaan, dan heb je nog altijd 90% over.

Reviews

  1. De Moor

    Ik ben in zee gegaan met Mason Ford. Blijkbaar een engelse broker met rekening in Polen. Enige reviews ?

  2. Pandora

    Om goed voorbereid te starten met online beleggen, is het verstandig om na het volgen van de cursus gebruik te maken van de beurssimulator . Met de beurssimulator kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Bij de beurssimulator ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Op deze manier hebben beleggers de mogelijkheid om op een veilige manier te leren van eventueel gemaakte fouten tijdens het beleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *