Beleggen in cryptomunten

Het was de hype van 2017, beleggen in cryptomunten, en als je er niet in investeerde, was je een loser. Immers, er werden rendementen gehaald van 1.000% en dat soms op maandbasis. Maar ja, zoals gezegd was het de hype van 2017.

Is er anno 2018 en de jaren erna nog steeds geld te verdienen aan het beleggen en handelen in cryptomunten? Wij denken van wel, maar het is niet meer zo dat elk muntje je een miljonair zal maken binnen een maand. Net als bij aandelen zal je er even in moeten duiken. Waar staat de cryptomunt voor, wat kan het, wat doet het en waarom zouden mensen het willen gaan gebruiken in de toekomst? En is er niet al een betere oplossing in de pijplijn van de traditionele banken? Het zijn allemaal punten waarmee je rekening moet houden als je gaat beleggen in cryptomunten.

Nu je deze waarschuwing hebt gehad, laten we kijken waar je moet gaan beginnen.

Het handelen in cryptomunten wijkt niet veel af van het handelen in aandelen, immers je koopt een bepaalde munt en op een bepaald moment verkoop je de munt weer. Het verschil tussen de koop en verkoop is je winst of verlies.

Het grote verschil bij het handelen, is de manier waarop je ze koopt en bewaart. Je kan de cryptomunten kopen op diverse platforms, je bewaart ze dan in een digitale wallet en kan ze op elk moment weer verkopen en dit hoeft niet op hetzelfde platform te zijn.

Het klinkt allemaal ingewikkelder dan dat is het is, daarom nemen we je even bij de hand om het stap voor stap te doen.

  1. Zorg voor een digitale wallet. Hierbij kan je kiezen tussen een bedrijf dat wallets aanbiedt. Het enige dat je moet doen, is je daar te registreren en een wallet aan te maken. Je kan ook een offline wallet kopen, dit is dan vaak een USB stick. Deze kan je op diverse plaatsen online bestellen en heb je een paar dagen later in huis.
  2. Meld je aan bij een verkoopplatform van crypto munten. Hier zal gevraagd worden om je wallet te koppelen en zodra je dat gedaan hebt, kan je beginnen met het kopen van je eerste digitale munten.
  3. Als je aangeeft welke munten je wilt kopen, kan je betalen op de manier die jij wilt en vaak zit iDeal daar ook bij.
  4. Na de aankoop worden de munten opgeslagen op je wallet.
  5. Wil je je munten verkopen, dan doe je dat op de marktplaats die je op dat moment de beste prijs biedt. Na de verkoop staat het geld een paar dagen later op je rekening. Of je kan er voor kiezen om je te laten betalen in een andere cryptomunt, waarbij Bitcoin de meest gebruikte cryptomunt van het moment is.

Nu je weet hoe het moet, kan je beginnen, maar nu heb je de keuze uit 1.000+ cryptomunten die allemaal gouden bergen beloven. Dus waar moet je op letten?

Onze tip hier is: beleg vooral in die munten die een begrijpelijk product aanbieden en daarnaast marktleider zijn in wat ze aanbieden. De Bitcoin is bedoelt als betaalproduct en is marktleider, daarom is het een zeer liquide product die je altijd weer zult kunnen verkopen. Nu kan je misschien een munt vinden die slechts €1,- kost en claimt precies hetzelfde te kunnen als de Bitcoin. Maar als niemand die munt wil hebben en het is niets meer dan een slap aftreksel van het originele product, dan zal het moeilijk worden om er op de lange termijn geld mee te verdienen.

Daarom raden wij je aan om je echt goed te verdiepen in elke cryptomunt voordat je er instapt. Zeker als je een langetermijndoel voor ogen hebt. Op korte termijn kan je in elke munt geld verdienen en verliezen. Het handelen in cryptomunten is dan ook voor mensen met een sterke maag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *