Axento Vermogensbeheer

About the Axento

Axento vermogensbeheer is niet meteen de meest bekende vermogensbeheerder van Nederland. Axento is onderdeel van Care IS vermogensbeheer, en beheert ruim 250 miljoen euro en is dus een kleinere speler op de Nederlandse markt.

In tegenstelling tot Fintessa richten ze zich zeker niet alleen op de wat vermogende Nederlander, instappen kan al vanaf vijftien duizend euro en daarmee plaatsen ze zich dus in het middensegment. Axento heeft ruim 1250 klanten, wat niet veel is, maar met een belegd vermogen geeft dat aan dat de gemiddelde klant toch tweehonderdduizend euro bij Axento laat beleggen. En dat laatste is goed te begrijpen.

De website van Axento is fris, duidelijk en laat direct op de eerste pagina de resultaten zien. Daarnaast hebben ze al meerdere malen prijzen mogen ontvangen als beste vermogensbeheerder.

Als het om groen beleggen gaat, dan zit  je ook bij Axento goed. Ze beleggen alleen in fondsen en bedrijven die niet duurzame beleggingsproducten uitsluiten. Dat wil zeggen: biedt Robeco een fonds aan waarin ook Shell zit, dan biedt Axento geen producten aan van Robeco. Zeker in een tijd dat duurzaam en groen beleggen belangrijker wordt voor veel mensen, is dit een goede zet van Axento.

Axento gebruikt hiervoor de tien richtlijnen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties als het aankomt op de criteria van groen beleggen, waarmee dus verwarring over welke aandelen en bedrijven wel of niet, wordt weggenomen.

Van Axento kunnen we dus daadwerkelijk zeggen: klein maar fijn met een persoonlijke aanpak en een uitstekend rendement op een verantwoorde manier.

Axento Video

Plaats een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw beoordeling:

Prijs:

Service:

Kwaliteit:

Gebruiksvriendelijkheid:

Rating

7.8 Goed!

Specificaties

  • Groen beleggen
  • Kleine partij

Voordelen

  • Persoonlijke service

Nadelen

  • Weinig macht