ABN-AMRO zelf beleggen

About the ABN-AMRO zelf beleggen

Heb je vijftigduizend euro of meer, dan kan je dit laten beleggen door de specialisten van ABN-AMRO bank. Heb je echter, zoals de meesten onder ons, net iets minder, dan kan je ook bij de ABN-AMRO terecht door zelf te beleggen. Dit kan dan met “Zelf Beleggen Basis” Of “Zelf Beleggen Plus”.

Net als bij de ING en de Rabobank hebben we natuurlijk onze vooroordelen als het gaat om de service, mogelijkheden en kosten in vergelijking met brokers die zich alleen richten op het faciliteren van beleggers. Of het allemaal klopt, gaan we hieronder vergelijken met de voor- en nadelen van zelf beleggen bij de ABN-AMRO bank.

Waarom de rating

Grote bank

Net als bij de andere grote Nederlandse banken, is de ABN-AMRO bank te groot om failliet te gaan en dat geeft een enorme zekerheid. Eigenlijk wordt het geld dat je bij de ABN-AMRO bank hebt staan, gedekt door de Nederlandse staat en zolang we geen Griekse toestanden krijgen in Nederland geeft dit de maximale zekerheid.

Rekeningen onder 1 dak

De beleggingsrekening van ABN-AMRO bank is altijd direct gekoppeld aan je betaalrekening, Dit maakt het overschrijven tussen de rekeningen zeer eenvoudig en snel.

Gratis handelen

Bij de ABN-AMRO kan je gratis handelen in meer dan 100 verschillende fondsen. Er worden geen transactiekosten in rekening gebracht.

Vertrouwde omgeving

Bankier je bij de ABN-AMRO bank, dan zal het handelsplatform je zeer bekend doen voorkomen. Je zal weinig tot geen aanpassings- of gewenningstijd nodig hebben om je vertrouwd te maken met de mogelijkheden en instellingen. Zeer goed gedaan.

App

Eenvoudige app, waarmee je goed je producten kan volgen en je aan- en verkopen kan regelen. Ook hier ziet de app er net zo uit als je vertrouwde ABN-AMRO bankieren app.

Doorgroeien

Je begint met beleggen en dan groei je hopelijk door in ervaring en vermogen. De ABN-AMRO bank is geheel ingesteld op het gaan van basis naar plus en van plus uiteindelijk naar beheerd beleggen. Het is slim bedacht door het zeer toegankelijk te maken om in te stappen en zo uit eindelijk mensen vast te houden in een later stadium van hun financiële leven.

Trage service

Traag, langzaam, onpersoonlijk en niet meer van deze tijd. Het is jammer te zien dat een bank met zoveel mogelijkheden het niet voor elkaar krijgt een goede en vriendelijke klantenservice op te zetten. Hier laat de ABN-AMRO echt steken vallen, zeker omdat de gedachte is dat zelf beleggen het instapportaal is van de bank. Ondanks dat je de helpdesk niet vaak, of zelf helemaal niet nodig hebt, zit hier echt een verbeterpunt voor de ABN-AMRO bank.

Hoge kosten

Ja, er zijn fondsen waar je gratis in kan handelen, maar voor alle andere aandelen en opties betaal je de absolute hoofdprijs en daar bovenop ook nog eens een bewaarloon. De kosten zijn natuurlijk significant hoger dan die van partijen als Binckbank en zeker De Giro, maar ook hoger dan die van bijvoorbeeld de ING bank. En vooral dat laatste is onbegrijpelijk en daardoor plaatsen ze zich eigenlijk buitenspel.

Alleen met betaalberekening

Heb je geen betaalrekening bij de ABN-AMRO bank, dan kan je geen gebruik maken van hun service. Hiermee dwingen ze je dus eigenlijk om dubbel klant te worden van de bank en dus ook dubbele kosten te maken.

Conclusie

Biedt de ABN-AMRO bank met hun product Zelf beleggen basis en Plus toegevoegde waarde voor mensen die de eerste stappen willen zetten in de wereld van zelf beleggen, in vergelijking tot de andere aanbieders? Ze zijn te duur, hebben een slechte klantenservice en “dwingen” je om klant te worden, zelfs als je daar eigenlijk niet op zit te wachten. Het antwoord laat zich natuurlijk niet raden, en is nee. De ABN-AMRO bank heeft zich met dit product geheel buitenspel gezet voor mensen die nog geen klant zijn van ABN-AMRO bank. Waarom zou je over willen stappen van je eigen bank naar een andere bank alleen om te gaan beleggen?
Bankier je al bij de ABN-AMRO bank, ben je vertrouwd met de omgeving en wil je eigenlijk niet teveel tijd steken in jezelf bekend maken met een nieuwe omgeving. Dan kan de ABN-AMRO bank wel de juiste oplossing voor je zijn om te beginnen met beleggen, zeker als je niet te veel handelt of van hun eigen fondsen gebruik. Echter raden wij je zeker aan om na die eerste stappen toch eens een andere broker te bekijken.

Plaats een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw beoordeling:

Prijs:

Service:

Kwaliteit:

Gebruiksvriendelijkheid:

Rating

7 Goed!

Voordelen

  • Grote Nederlandse bank
  • Rekeningen koppelen
  • Deels Gratis handelen
  • Vertrouwde omgeving
  • Eenvoudige app

Nadelen

  • Trage service
  • Transactiekosten en bewaarloon
  • Betaalrekening