Aandelen kopen

Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Bij welke broker moet ik aandelen kopen?

Aandelen kopen en handelsplatformen, in het begin kan het onoverzichtelijk zijn. Elke broker heeft zijn eigen voor en nadelen maar het is vooral belangrijk om ook zelf de beurzen in de gaten te houden. Goede beleggers combineren hun kennis van de markt met de juiste software om zo altijd het juiste aandeel te kunnen kopen. Als beginnende belegger is het cruciaal om het juiste product te kiezen, het zal je leven aanzienlijk makkelijker maken wanneer je een duidelijk overzicht hebt van al jouw te ontvangen dividend, gekochte aandelen en mogelijke opties.

degiro logo

DeGiro

 • Goedkoop aandelen kopen
 • Grote community van traders
 • Amerikaanse aandelen
Lees meer

9.6

Geweldig!

binckbank logo

Binckbank

 • Fraai platform
 • EU en Amerika
 • Opties, shorts
Lees meer

9.0

Geweldig!

LYNX-logo

Lynx

 • Hoogstaand platform
 • Goedkoop
 • Internationaal
Lees meer

8.2

Top!

logo-ing

ING zelf beleggen

 • Grote bank
 • Mobiele app
 • Rekeningen koppelen
Lees meer

7.8

Prima

 • Hoe in opties beleggen?
  Hoe in opties beleggen? In opties beleggen, dat kan toch niet? Zeker wel, in opties beleggen is een hele mooie aanvulling op een aandelenportefeuille. Men zegt ook wel: ”Wie schrijft, ...
  Lees meer
 • Online Beleggen : overzicht van alle aanbieders
  Als je online wil gaan beleggen, dan moet je jezelf eerst even afvragen: Wat voor belegger ben ik; ben ik een echte belegger met een lange termijn visie of ben ...
  Lees meer
 • Groen beleggen
  Groen beleggen De aarde warmt op en we merken hier elk jaar meer en meer van de gevolgen. Maar wat kan jij hier als kleine belegger aan doen, wat is ...
  Lees meer

Waar kan ik Aandelen kopen?

Aandelen kopen op het internet : op de beurzen worden record na record gebroken en de aandelen lijken alleen maar te kunnen stijgen. Heel leuk natuurlijk voor die mensen die al aandelen kopen, maar wat als je nog geen aandelen bezit en je wilt gaan beleggen? Waar koop je dan je eerste aandelen?

Aandelen kopen online doe je zo:

Aandelen koop je via een broker. Dit kan je bank zijn, maar ook een online broker in binnen- of buitenland. Er zijn tientallen brokers bij wie je terecht kan om je eerste aandelen te kopen  en zo voorzichtig je eerste stappen te zetten in de wereld van het beleggen.

Om de juiste keuze te maken voor een broker, moet je voor jezelf een beeld hebben van wat voor belegger je wil worden, en ook niet onbelangrijk, met hoeveel geld je instapt. Er is een groot verschil of je met €500,- je eerste stappen op de aandelenmarkt zet of met €1.000.000,-.

Stel, je begint met €10.000,- en je wilt beleggen op de lange termijn, zonder vaak van aandelenpositie te wisselen, dan zijn je transactiekosten van ondergeschikt belang. Wat je vooral wil hebben, is een betrouwbare partner die de aandelen voor je koopt en in beheer houdt. Dit kan bijvoorbeeld de bank zijn bij wie je ook je betaalrekening hebt. Een vertrouwde omgeving, met vaak een kantoor op loopafstand.

Bij je bank open je een beleggingsrekening en geef je telefonisch, via een persoonlijk gesprek of online door welke aandelen je wil hebben. Een paar keer per jaar kijk je er naar en over een jaar of 10 verkoop je ze weer met een leuke winst. Deze manier van aandelen kopen en verkopen, is wel heel erg oldschool en is niet de goedkoopste, maar wel degelijk en vertrouwd.

Minder oldschool om aandelen te kopen, is om in zee te gaan met een online broker, zoals Alex, Binck of één van de vele andere online brokers. Veel van deze brokers zijn opgericht door ex-medewerkers van de grootbanken met de gedachte dat het beter, sneller en goedkoper kan. Ze hebben vaak niet een kantoor in elk dorp, stad of provincie, maar de services zijn vaak sneller, effectiever, beter en goedkoper dan die van de traditionele banken. Deze brokers zijn er 100% op gericht om aandelen te kopen en verkopen voor jou en dat maakt ze zeer efficiënt en tot 80% goedkoper.

Zeker als je van plan bent vaker aandelen bij te kopen of te verkopen, loopt het prijsverschil tussen de online brokers en de grootbanken snel op. Daarom is het, zoals eerder gezegd, goed om vooraf te bedenken wat voor belegger je bent.

Ons advies voor de beginnende belegger in aandelen:

 1. Ken je budget
 2. Stel een doel
 3. Leg de verschillende brokers eens naast elkaar

Vooral dat laatste punt kan je op de lange termijn heel veel geld schelen. Vergeet nooit, het eerste geld dat je verdient, is het geld dat je niet hoeft uit te geven.

Adyen aandelen kopen
Amazon aandelen kopen
Apple aandelen kopen
Boeing aandelen kopen
Netflix aandelen kopen
Shell aandelen kopen 
Tesla aandelen kopen