Aandelen kopen voor beginners

1| Bepaal hoe je jouw aandelen wilt beleggen

Aandelen kopen voor beginners hoeft niet eng te zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om te beleggen in aandelen en als beginner is het daarom belangrijk om de tijd te nemen om onderzoek te doen. Binnen het kopen van aandelen kun je kiezen voor verschillende manieren. Als je liever een doe-het-zelver bent, kun je aandelen kopen zonder advies. De meeste beleggingsapps werken via deze individuele aanpak, maar er bestaat ook een ander alternatief. Als je liever enige hulp tijdens het volledige proces hebt, kun je beter aandelen kopen via een robo-adviseur. Als je eenmaal een voorkeur in gedachten hebt, ben je klaar om jouw account op te starten.

2| Open een beleggingsrekening

Over het algemeen heb je een beleggingsrekening nodig om in aandelen te beleggen. Voor degene die graag individueel aan de slag gaan, kun je een beleggingsaccount opzetten. Ook voor degene die op zoek zijn naar wat meer hulp is een beleggingsaccount bij een makelaar noodzakelijk, maar bij meeste robo-adviseurs zit dit direct inbegrepen. Bij zowel makelaars als robo-adviseurs is het mogelijk om een account te openen met heel weinig geld. Dit is ideaal bij aandelen kopen voor beginners.

3| Bepaal een budget voor jouw investeringen

Zowel bij het aandelen kopen voor beginners als bij professionals is het van belang om een budget vast te stellen. De hoeveelheid geld wat je nodig hebt om individueel aandelen te kopen, hangt af van hoe duur de aandelen zijn. Als je wilt beginnen met een klein budget, dan is het wellicht beter ome beginnen met Exchange Traded Fund (ETF). Via ETF is het mogelijk om delen van aandelenkoersen te kopen in plaats van een volledig aandeel wat soms duizenden euro’s kan kosten. Als je start met beleggen in aandelen is het beste om te zorgen dat je naast je beleggingsrekening, ook voorzien bent van een goed gevulde spaarrekening die jou kan redden zodra je bijvoorbeeld onverwachts werkloos wordt.

4| Focus op de lange termijn

Beleggen in aandelen is gevuld met ingewikkelde strategieën en benaderingen, maar uiteindelijk wordt je alleen succesvol door geduld te hebben. Het beste wat je kunt doen nadat je bent begonnen met beleggen in aandelen is misschien wel het moeilijkste: kijk er niet naar. Tenzij je jouw kansen probeert binnen de daghandel, is het goed om de gewoonte van dagelijks controleren te vermijden. Het wordt aangeraden om een aandeel alleen te kopen als je gelooft in de potentie van het bedrijf in de lange termijn.

5| Beheer je aandelenportefeuille

Hoewel piekeren over dagelijkse schommelingen niet veel zal doen voor de gezondheid van je portefeuille, zullen er momenten zijn waarop je jouw aandelen of andere beleggingen moet controleren. Bij aandelen kopen voor beginners is het makkelijk om iedere dag je portefeuille te controleren, maar het wordt sterk aangeraden om dit maar en paar keer per jaar te doen. Deze controles zorgen ervoor dat je zeker weet dat de aandelen nog steeds in overeenstemming zijn met jouw beleggingsdoelen. Als je met pensioen gaat kan het verstandig zijn om jouw aandelenbeleggingen te verplaatsen naar een meer conservatieve vastrentende belegging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *