DeGiro

Over de DeGiro

In 2008 werd Degiro opgericht door vijf ontevreden medewerkers van Binck, met als doel een handelsplatform te starten dat het goedkoopste werd van Nederland. Dit was immers het originele doel van Binck. De stap om Degiro te starten, was zeker geen verkeerde en samen met Lynx hebben ze er voor gezorgd dat de handelstarieven van het online beleggen een reuzesprong naar beneden hebben gemaakt. Degiro is een 100% Nederlandse aanbieder die inmiddels het Europese continent overaast met zijn scherpe prijzen, maar ook met zijn vooruitstrevende design en mogelijkheden. Hiermee zijn al diverse prijzen gewonnen.

Waarom deze rating

Tarieven

Misselijkmakende lage tarieven, dat moeten de CEO’s van Rabo, ING en ABN-AMRO hebben gedacht toen ze voor het eerst de tarievenlijst zagen van Degiro. En dat was precies het doel van de vijf voormalige medewerkers van Binck; de boel eens goed opschudden met tarieven die laag en transparant zijn.

Nederlands

Degiro is een echt Nederlands bedrijf dat geheel voldoet aan de Nederlandse wetgeving en onder toezicht valt van de AFM. Waar andere stuntaanbieders hun hoofdvestiging hebben op een exotisch eiland in de middellandse zee of de Caraïben, heeft Degiro haar hoofdvestiging gewoon in Nederland. Op de koffie komen, moet dus kunnen.

Rekening openen

Een rekening open je bij Degiro in minder dan 30 minuten. En dat is wel een verschil met veel andere brokers. Waarbij je bij sommige “100” formulieren en stukken moet aanleveren en het een week kan duren voordat je echt kan beginnen, is het bij Degiro in 30 minuten geregeld en kan je de eerste aankoop doen.

Handelsmogelijkheden

Degiro biedt een ruim pakket aan handelsmogelijkheden aan om in de traden. En allemaal tegen scherpe tarieven.

Ambitieus

Degiro heeft de ambitie om niet alleen de voordeligste broker te zijn van Europa, maar ook de beste prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden. Dit zie je niet alleen in woorden terug maar ook in daden. Je merkt duidelijk dat ze de ambitie hebben groter en groter te worden, door middel van het constant uitbreiden van mogelijkheden om te traden en in de producten waarin gehandeld kan worden.

Software van derden

Degiro biedt de mogelijkheid aan om niet alleen met hun eigen software te handelen, maar ook met software van derden. Dit kan zeker voor de gevorderde handelaar die al gewend is aan een extern handelsplatform, grote voordelen bieden bij het overstappen naar Degiro.

Groeistuipen

Omdat Degiro de ambitie heeft om één van de grootste, zo niet de grootste speler van Europa te worden, merk je soms dat ze net iets te snel willen groeien. Het is niet zo dat ze het overzicht verliezen van de weg die ze aan het bewandelen zijn, maar je kan soms merken dat Degiro een bedrijf in beweging is.

Achterliggend platform

Het platform van Degiro is nog niet zo intuïtief als die van Lynx Basic. Ze hebben in de laatste jaren wel grote stappen vooruit gemaakt, maar je moet het vergelijken met een Samsung tablet vs. een Apple tablet. Beide zeer goed, maar de Apple is net iets beter in design en gebruiksvriendelijkheid.

Amerikaanse opties

Het klinkt raar, maar je kan (nog) niet handelen in Amerikaanse opties. Nu bieden ze heel veel andere opties aan om in te handelen, echter wil je een put-optie nemen op Facebook of een call optie schrijven op je aandelen Apple, dan kan dat bij Degiro (nog) niet. Zelf verwachten we dat dit in de toekomst wel zal veranderen.

Conclusie

Gaat Degiro de standaard worden als het om online beleggen aankomt? Volmondig JA! Is Degiro het al? Nee, nog net niet. Echter met de snelheid die het vooruit beweegt, zal het niet lang meer duren om de toppositie bereikt te hebben. Ze zijn niet alleen één van de allergoedkoopste handelsplatformen van Nederland, ze zijn de gevestigde orde ruim voorbij gestreefd in mogelijkheden, ambitie en gebruiksvriendelijkheid. Zelf vinden we dat ze misschien nog Lynx en een enkele andere broker voor zich hebben, maar niet voor lang meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating

9.3 Excellent!

Voordelen

  • Goedkoop
  • Nederlands
  • Snel starten
  • Ruim aanbod
  • Ambitieus
  • Koppeling met software derden

Nadelen

  • Groeistuipen
  • Geen Amerikaanse opties
  • Iets minder gebruiksvriendelijk platform