About the Bux

BUX is bedacht door Nick Borot, een voormalige bestuurder van Binckbank. Samen met enkele collega’s besloot hij wederom de knuppel in het hoenderhok te gooien, nadat ze dit met Binckbank hadden gedaan. Dit keer met een eenvoudige en vooral speelse trading App waarmee je “BIG BUCKS” moet kunnen gaan verdienen vanaf het schoolplein, in de bus of op vakantie.

De kracht van BUX is echt de eenvoud van het product, waar mee ze niet meters maar kilometers voorlopen in vergelijking tot de traditionele aanbieders. Maar is het alleen een mooi en eenvoudig design verpakt met woorden als VET en COOL, of biedt BUX echt toegevoegde waarde?

Waarom de rating

Made in Holland

BUX is bedacht en in de markt gezet in Nederland, het is dan ook een echt Nederlands bedrijf dat voldoet aan de Nederlandse wetgeving. Verder richt het zich ook op de buurlanden.

Design

Eindelijk een Apple onder de aanbieders, nog nooit was het traden van CFD’s zo eenvoudig. Je ziet een koers, je denk dat deze zal stijgen of dalen en je stapt in. Echt, veel eenvoudiger en duidelijker kan niet, hier zouden niet alleen de traditionele aanbieders maar ook moderne aanbieders als Binckbank of Plus500 van kunnen leren.

Gratis oefenen

Net als bij andere aanbieders oefen je ook hier gratis. Echter omdat het zo eenvoudig is, zal je snel willen overstappen. Met speelgeld of met oefengeld, de omgeving blijft het zelfde.

Bekende bedrijven

Stap in de bedrijven die je kent, met als grote voordeel dat je veel informatie van deze bedrijven eenvoudig kan achterhalen. Gaat de koers van Shell, Phillips of Unilever naar boven of naar beneden? Het internet is je vriend, alle informatie is zo terug te vinden.

Kosten

De kosten zijn laag, duidelijk en overzichtelijk. Geen verborgen kleine lettertjes of bewaarkosten.

Laagdrempelig

BUX is de absolute kampioen als het om eenvoud gaat gaat om in te stappen. Zelfs de moeilijke financiële taal is vervangen door begrijpelijke taal die zowel je oma van 90 zal begrijpen als je broertje van 8.

Alleen CFD's

Bij BUX handel je in CFD’s, 85% van de mensen die in CFD’s handelt, verliest geld. Het handelen in CFD’s gaat heel snel en de koersen kunnen omhoog en naar beneden vliegen.

Beperkt aanbod

BUX biedt je aan om te handelen in CFD’s en niet in aandelen, fondsen of opties. Daarnaast bieden ze alleen de grote namen aan, zoals Shell, Phillips, etc. Zeker voor de beginnende handelaar is dit goed, maar uiteindelijk wil je toch verder.

Voor beginners

BUX richt zich echt alleen op de beginners, ben je dat stadium al gepasseerd en wil je toch iets meer, denk dan eens aan Plus500, of zelfs nog een stap verder aan Lynx of De Giro. Zij bieden veel meer mogelijkheden tegen zeer scherpe tarieven.

Overstappen

Omdat het zo eenvoudig is, zal je heel snel geneigd zijn om over te stappen van speelgeld naar echt geld en daar zal het vaak misgaan. Bij echt geld komt emotie kijken en dan komen ook de verliezen. BUX geeft je het gevoel dat het een spel is, dat je met echt geld hetzelfde kan als met speelgeld en dat is dus niet zo. Neem daarom de tijd om met speelgeld te oefenen en te oefenen, totdat je het echt onder de knie hebt.

Risicovol

Als het om geld en beleggen gaat, dan maakt BUX het misschien wel té leuk. Ze presenteren het als een spel waarmee je de financiële experts te kakken kan zetten. En ja, dat is inderdaad wel mogelijk, maar besef dat het uiteindelijk om geld gaat, jouw geld. Zie BUX daarom niet als een onschuldig spel, maar als een serieuze app, waar je geld mee kan verdienen, maar ook verliezen.

Conclusie

BUX zit heel goed in elkaar, is doordacht op een manier waarop Steve Jobs zou zeggen: “Dat hadden wij bij Apple moeten uitvinden”. Het design en de functionaliteit kloppen gewoon en zodra je er mee begint, wordt je er in gezogen alsof je 8-jarige dochter begint met het spelen van Candy Crush. Op geen enkel moment krijg je het gevoel, ik ben hier bezig met serieuze zaken, in tegendeel; het is leuk om te doen en verslavend.
Door die verslaving, die je opbouwt met speelgeld, krijg je snel het gevoel, dit kan ik ook met echt geld. En daar zit het risico dat het mis zou kunnen gaan. Echter als je de tijd neemt je in te lezen in de financiële wereld en hoe CFD’s echt werken, dan is BUX de absolute nummer één als het om trading apps gaat voor beginners, en dat het toevallig een Nederlands product is, is mooi meegenomen en daar mogen we best een beetje trots op zijn.

Veelgestelde vragen Bux :

Is Bux een Nederlands platform?
Jazeker! Buck is 100% Nederlands en is bedacht voor Nick Borot, een voormalige bestuurder van Binckbank!

Is het mogelijk om eerst met oefengeld te beleggen?
Ook dit is bij bux mogelijk. Door eerst met oefengeld te testen kun een idee krijgen of jouw beleggingsstrategieën werken.

Waar kun je bij bux in handelen?
Bij bux kun je in CFD’s investeren. Let wel op, dit is een risikante markt.

Download de app

Plaats een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw beoordeling:

Prijs:

Service:

Kwaliteit:

Gebruiksvriendelijkheid:

Rating

8.3 Geweldig!

Voordelen

  • Nederlands
  • Top design
  • Gratis oefenen
  • Lage kosten

Nadelen

  • Alleen CFD
  • Beperkt aanbod
  • Risicovol

Beste platformen