Aandelen kopen? Hier de 5 beste brokers!

Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

DEGIRO

Goedkoop aandelen kopen

Grote community van traders

Amerikaanse aandelen

9.6 Geweldig!

Saxo Bank (Binckbank)

Fraai platform

EU en Amerika

Opties, shorts

8.5 Heel goed!

BUX

Gratis demo account

Low cost

Wereldwijd aanbod

8.2 Heel goed!

EasyBroker

Voordelig handelen

Betrouwbare Nederlandse partij

Groot wereldwijd aanbod

7.9 Heel goed!

Lynx

Hoogstaand platform

Goedkoop

Internationaal

7.7 Goed!

ABN Amro zelf beleggen

Kenniscentrum

Begeleiding

Eenvoudig en veilig

7.6 Prima!

ING Zelf Beleggen

Grote bank

Mobiele app

Rekeningen koppelen

7.0 Prima!

Waar kan ik aandelen kopen?

Aandelen kopen op het internet : op de beurzen worden record na record gebroken en de aandelen lijken alleen maar te kunnen stijgen. Heel leuk natuurlijk voor die mensen die al aandelen kopen, maar wat als je nog geen aandelen bezit en je wilt gaan beleggen? Waar koop je dan je eerste aandelen?

Aandelen kopen online doe je zo

Aandelen koop je via een broker. Dit kan je bank zijn, maar ook een online broker in binnen- of buitenland. Er zijn tientallen brokers bij wie je terecht kan om je eerste aandelen te kopen  en zo voorzichtig je eerste stappen te zetten in de wereld van het beleggen.

Om de juiste keuze te maken voor een broker, moet je voor jezelf een beeld hebben van wat voor belegger je wil worden, en ook niet onbelangrijk, met hoeveel geld je instapt. Er is een groot verschil of je met €500,- je eerste stappen op de aandelenmarkt zet of met €1.000.000,-.

Stel, je begint met €10.000,- en je wilt beleggen op de lange termijn, zonder vaak van aandelenpositie te wisselen, dan zijn je transactiekosten van ondergeschikt belang. Wat je vooral wil hebben, is een betrouwbare partner die de aandelen voor je koopt en in beheer houdt. Dit kan bijvoorbeeld de bank zijn bij wie je ook je betaalrekening hebt. Een vertrouwde omgeving, met vaak een kantoor op loopafstand.

Bij je bank open je een beleggingsrekening en geef je telefonisch, via een persoonlijk gesprek of online door welke aandelen je wil hebben. Een paar keer per jaar kijk je er naar en over een jaar of 10 verkoop je ze weer met een leuke winst. Deze manier van aandelen kopen en verkopen, is wel heel erg oldschool en is niet de goedkoopste, maar wel degelijk en vertrouwd.

Minder oldschool om aandelen te kopen, is om in zee te gaan met een online broker, zoals Alex, Binck of één van de vele andere online brokers. Veel van deze brokers zijn opgericht door ex-medewerkers van de grootbanken met de gedachte dat het beter, sneller en goedkoper kan. Ze hebben vaak niet een kantoor in elk dorp, stad of provincie, maar de services zijn vaak sneller, effectiever, beter en goedkoper dan die van de traditionele banken. Deze brokers zijn er 100% op gericht om aandelen te kopen en verkopen voor jou en dat maakt ze zeer efficiënt en tot 80% goedkoper.

Zeker als je van plan bent vaker aandelen bij te kopen of te verkopen, loopt het prijsverschil tussen de online brokers en de grootbanken snel op. Daarom is het, zoals eerder gezegd, goed om vooraf te bedenken wat voor belegger je bent.

Aandeel alfen kopen

Ons advies voor de beginnende belegger in aandelen:

  1. Ken je budget
  2. Stel een doel
  3. Leg de verschillende brokers eens naast elkaar

Vooral dat laatste punt kan je op de lange termijn heel veel geld schelen. Vergeet nooit, het eerste geld dat je verdient, is het geld dat je niet hoeft uit te geven.

ABN AMRO aandelen kopen
Adyen aandelen kopen
Air France-KLM aandelen kopen
Amazon aandelen kopen
Apple aandelen kopen
Boeing aandelen kopen
Galapagos aandelen kopen
ING aandelen kopen
Netflix aandelen kopen
Philips aandelen kopen
Shell aandelen kopen 
Tesla aandelen kopen

Aandelen kopen vergelijken

Broker Kosten AEX Kosten VS Account kosten
DEGIRO €2 + 0,03% €0,5 + 0,004 Gratis
Saxo bank 0,10% 0,10% €8,25 + 0,015% portefuille
eToro € 0,00 € 0,00
Bux Zero €1 0,25%
ING €1 +0,1% €1 +0,1% 0,40%
Lynx 0,06% Max 2% €60 per jaar
Easybroker 0,08% Max 2% Gratis