Aandelen kopen? Hier de 5 beste brokers!

degiro logo

DeGiro

 • Goedkoop aandelen kopen
 • Grote community van traders
 • Amerikaanse aandelen
Lees meer

9.3

Geweldig!

binckbanklogo

Binckbank

 • Fraai platform
 • EU en Amerika
 • Opties, shorts
Lees meer

9.0

Geweldig!

LYNX-logo

Lynx

 • Hoogstaand platform
 • Goedkoop
 • Internationaal
Lees meer

8.8

Geweldig!

logo-ing

ING zelf beleggen

 • Grote bank
 • Mobiele app
 • Rekeningen koppelen
Lees meer

7.8

Prima

 • Beleggen met een klein bedrag Beleggen met een klein bedrag We hebben niet allemaal tienduizend euro klaarliggen om te gaan beleggen of traden. Maar dat hoeft ook helemaal niet, zelfs met honderd euro kan je ... Lees meer
 • Plus500 betrouwbaar Is Plus500 een betrouwbare partij? Plus500 is een tradingsplatform die veel in het nieuws is en niet altijd positief, maar maakt dat Plus500 als tradingsplatform onbetrouwbaar? Nee, zeker niet. Plus500 ... Lees meer
 • Laten beleggen Laten beleggen? Waar op letten? Heb je zelf niet de kennis, de tijd of het geduld om zelf te beleggen, dan is laten beleggen een goed idee om je spaargeld ... Lees meer

Hoe kan je aandelen kopen?

Op de beurzen worden record na record gebroken en de aandelen lijken alleen maar te kunnen stijgen. Heel leuk natuurlijk voor die mensen die al beleggen, maar wat als je nog niet belegd en je wilt gaan beginnen met beleggen? Waar koop je dan je eerste aandelen?

Brokers

Aandelen koop je via een broker. Dit kan je bank zijn, maar ook een online broker in binnen- of buitenland. Er zijn tientallen brokers bij wie je terecht kan om je eerste aandelen te kopen  en zo voorzichtig je eerste stappen te zetten in de wereld van het beleggen.

Om de juiste keuze te maken voor een broker, moet je voor jezelf een beeld hebben van wat voor belegger je wil worden, en ook niet onbelangrijk, met hoeveel geld je instapt. Er is een groot verschil of je met €500,- je eerste stappen op de aandelenmarkt zet of met €1.000.000,-.

Stel, je begint met €10.000,- en je wilt beleggen op de lange termijn, zonder vaak van aandelenpositie te wisselen, dan zijn je transactiekosten van ondergeschikt belang. Wat je vooral wil hebben, is een betrouwbare partner die de aandelen voor je koopt en in beheer houdt. Dit kan bijvoorbeeld de bank zijn bij wie je ook je betaalrekening hebt. Een vertrouwde omgeving, met vaak een kantoor op loopafstand.

Bij je bank open je een beleggingsrekening en geef je telefonisch, via een persoonlijk gesprek of online door welke aandelen je wil hebben. Een paar keer per jaar kijk je er naar en over een jaar of 10 verkoop je ze weer met een leuke winst. Deze manier van aandelen kopen en verkopen, is wel heel erg oldschool en is niet de goedkoopste, maar wel degelijk en vertrouwd.

Minder oldschool om aandelen te kopen, is om in zee te gaan met een online broker, zoals Alex, Binck of één van de vele andere online brokers. Veel van deze brokers zijn opgericht door ex-medewerkers van de grootbanken met de gedachte dat het beter, sneller en goedkoper kan. Ze hebben vaak niet een kantoor in elk dorp, stad of provincie, maar de services zijn vaak sneller, effectiever, beter en goedkoper dan die van de traditionele banken. Deze brokers zijn er 100% op gericht om aandelen te kopen en verkopen voor jou en dat maakt ze zeer efficiënt en tot 80% goedkoper.

Zeker als je van plan bent vaker aandelen bij te kopen of te verkopen, loopt het prijsverschil tussen de online brokers en de grootbanken snel op. Daarom is het, zoals eerder gezegd, goed om vooraf te bedenken wat voor belegger je bent.

Ons advies voor de beginnende belegger in aandelen:

 1. Ken je budget
 2. Stel een doel
 3. Leg de verschillende brokers eens naast elkaar

Vooral dat laatste punt kan je op de lange termijn heel veel geld schelen. Vergeet nooit, het eerste geld dat je verdient, is het geld dat je niet hoeft uit te geven.